Autoservice Bulters

Bij Hehacu Auto Motief staat de klant centraal. Trots op onze sterke klantrelaties, geven we graag het podium aan onze klanten om hun ervaringen te delen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de samenwerking met Pascal Bulters van Autoservice Bulters, een bedrijf dat zich onderscheidt door zijn expertise in Mazda en commitment aan klanttevredenheid. Toen Pascal Bulters besloot zelfstandig verder te gaan, koos hij voor Hehacu als partner. Zijn universele garage, met een specialisme in Mazda, streeft ernaar verder te gaan waar dealers stoppen. Pascal's keuze voor Hehacu benadrukt onze gemeenschappelijke waarden van kwaliteit en klantgerichtheid. Pascal spreekt lovend over Hehacu's snelle respons en de vastberadenheid in het oplossen van problemen. Hehacu's producten helpen bij het voorkomen van grote reparaties, waardoor hij langdurige relaties met klanten kan onderhouden. De klantenservice van Hehacu krijgt hoge lof van Pascal. Hij benadrukt de indrukwekkende effectiviteit en directe resultaten van Hehacu's producten. Hun waarde ligt niet alleen in de kwaliteit, maar ook in de capaciteit om aanzienlijke besparingen te realiseren door het voorkomen van kostbare reparaties. Deze producten dragen bij aan de reputatie van Autoservice Bulters als een betrouwbare en vooruitstrevende dienstverlener.   

Steve's Car Service

In de spotlight staat Steve Wagemans van Steve's Car Service, bekend om zijn expertise en uitgebreide dienstverlening in auto-onderhoud en -reparatie.
Steve's samenwerking met Hehacu begon met een sterke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid. De eerste ervaringen met Hehacu's producten en diensten legden de basis voor een duurzame relatie. Steve is erg tevreden over de effectiviteit en betrouwbaarheid van Hehacu's producten. Hij benadrukt vooral de preventieve werking, die helpt problemen te voorkomen en zo bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid. Steve is positief over de klantenservice van Hehacu en de lange samenwerking. Hij ziet de constante verbetering en aanpassing aan klantbehoeften als cruciaal voor de aanhoudende succesvolle relatie.   

Auto Schloesser / Motoleo

Dit keer zetten we Leo Schloesser van Auto Schloesser in de spotlight, een bedrijf met een rijke historie in het onderhouden van Franse automerken en een universele aanpak. De relatie tussen Auto Schloesser en Hehacu begon met het waarderen van de expertise en persoonlijke touch van Hans van Hehacu. Net als Hehacu is ook Auto Schloesser een familiebedrijf, iets wat de basis vormt voor hun sterke samenwerking. Leo prijst Hehacu voor hun diepgaande productkennis en hun vermogen om praktische oplossingen te bieden. Hij is bijzonder tevreden over de integratie van Hehacu's producten in standaard onderhoudsbeurten, wat heeft geleid tot effectief preventief onderhoud en een betere dienstverlening aan hun klanten. De klantenservice van Hehacu krijgt veel lof van Leo, met name hun efficiënte voorraadbeheer en betrouwbare levering. Leo benadrukt het belang van het bijblijven met de nieuwste technologieën, waarin Hehacu een cruciale rol speelt. Hij raadt de producten en diensten van Hehacu aan en ziet dit als een essentieel onderdeel van vooruitgang in de autobranche.   

Auto Koen

Deze keer staat Autokoen in de schijnwerpers, een bedrijf dat zich onderscheidt met een breed scala aan diensten zoals autoverkoop, carwash, en een kentekenloket, onder leiding van Koen van Bussel. De relatie tussen Autokoen en Hehacu begon ongeveer 6 jaar geleden. Koen van Bussel waardeert vooral het deskundige advies en de ondersteuning die Hehacu biedt. Koen benadrukt hoe de samenwerking met Hehacu een positieve impact heeft gehad op de ontwikkeling van Autokoen. Vooral de after sales service en de diepgaande productkennis van Hehacu zijn echt een meerwaarde. Koen spreekt zeer positief over de klantenservice van Hehacu. Hij ziet de voortdurende verbetering en aanpassing van Hehacu als essentieel voor een langdurige en succesvolle relatie.   
 

Oostendorp Autogroep

Trots op hun lange termijn samenwerkingen, laat Hehacu auto motief haar klanten graag aan het woord over hun ervaringen. Een treffend voorbeeld hiervan is de samenwerking met Joän van den Broek van Oostendorp Autogroep, waarin Hehacu auto motief passie voor klanttevredenheid en kwaliteitsservice duidelijk naar voren komt. Joän van den Broek, een ervaren kracht met meer dan 38 jaar ervaring bij Oostendorp Autogroep, is een belangrijke getuige van de vruchtbare samenwerking tussen Oostendorp en Hehacu. Hun relatie, die begon in de vroege oprichtingsjaren van Hehacu auto motief, illustreert hun toewijding aan het leveren van kwaliteitsproducten, het bieden van technische ondersteuning en het faciliteren van personeelsscholing. Joän benadrukt de persoonlijke connectie en de gedeelde geschiedenis die hij met Hehacu heeft opgebouwd. Het familiebedrijf valt op door zijn persoonlijk contact en kleinschaligheid. Deze aspecten, gecombineerd met hun technische expertise en klantgerichte benadering, maken Hehacu een onmisbare partner voor Oostendorp Autogroep. Met enthousiasme beveelt Joän Hehacu Auto Motief aan voor hun unieke benadering in klantcontact en onderwijs. Hij benadrukt hoe de producten en diensten van Hehacu een toegevoegde waarde bieden, niet alleen voor de autogroep maar ook voor de klanten door middel van heldere uitleg en effectieve communicatie.